Porto
is one of the Portuguese destinations where tourists can taste the best of the
country’s traditional cuisine. There is a clear emphasis on the seafood and
fish specialties, but in Porto locals have developed a genuine cult of tripe
stew, from where they have gained the justified surname of “tripe eaters”. And,
of course, one could never forget to taste the reputed Port wine.
Porto
yra viena iš Portugalijos vietų, kur turistai gali paragauti šalies tradicinės
virtuvės. Jūros gėrybės ir žuvis yra akcentuojami, tačiau Porto
gyventojai išvystė žarnų troškinio kultą, dėl kurio gavo pagrįstą pravardę
„žarnų valgytojai“. Žinoma, negalima
pamiršti paragauti gerai žinomo Porto vyno.
Francesinha is a Portuguese
sandwich that originated in Porto, it is made out of ham, linguiça (pork
sausage), fresh sausage, roast meat and covered served in bread topped with
melted cheese and a hot thick sauce made out of tomato and beer. It is a very
popular dish in Porto and in some places in Portugal where it is consumed
before or after a game of football, usually served with chips which is also
doused in sauce together with local type of draught beer called fino.The
signature element of this dish is not the bread or its meat but its sauce hence
until now there is no set recipe for its sauce and kept secret by vendors
and/or people who makes them.
Francesinha yra portugališkas sumuštinis, kuris kilo Porte ir yra daromas iš kumpio, linguiça (kiaulienos dešros), šviežios dešros, keptos mėsos. Jis yra patiekiamas su duona ant kurios viršaus yra išlydomas sūris, o visas sumuštinis apipilamas tirštu padažu, pagamintu ir pomidorų ir alaus. Tai yra labai populiarus patiekalas Porte bei kitose Portugalijos vietose, dažniausiai jis yra patiekiamas su traškučiais, kurie taip pat yra apipilti padažu, ir su pilstomumi alumi, kuris yra vadinamas fino. Sumuštinis dažniausiai yra valgomas prieš arba po futbolo žaidimo. Pagridinis šio patiekalo ingridientas yra ne duona, bet padažas, kurio receptas iki šiol dar nėra parašytas ir yra laikomas paslaptimi prekiautoju ir/arba žmonių, kurie gamina šiuos sumuštinius.
Just
like anywhere else in Portugal (at least on the coastal regions), cod fish is
ever-present on locals’ tables. Bacalhau is a specialty
consisting basically of dried salted cod fish, and the authenticity of the dish
is guaranteed by the centuries-old traditional recipes. Tourists can also be
amazed by the variety of the bacalhau versions, but eventually they must make
sure they don’t leave Porto (or their Portuguese destination of choice) without
sampling at least one of these recipes.
Kaip
ir visur kitur Portugalijoje (bent jau pakrantės regionuose), menkė visada yra
vietinių stalo. Bacalhau yra firminis patiekalas, susidedantis iš džiovintos
sūdytos menkės, o šio patiekalo autentiškumas yra garantuotas amžių senumo
receptų. Turistai taip pat gali būti nustebinti, šio patiekalo receptų
įvairovės, bet galiausiai jie turi įsitikinti, jog neišvažiuos iš Porto
neparagavę nors vieno iš tų receptų.
Tripas in Portuguese cuisine, is beef
stomach, and in the form of Tripas à moda do Porto (tripe with white beans)
is considered the traditional dish of the city of Porto, whose inhabitants are
informally known as tripeiros. There are all sorts of versions of
tripas, which basically refers to a stew or soup made of tripe and other sundry
ingredients. Briefly, tripas is a must, at least for tourists who want to get
to know the local flavors of Porto in their most intimate expression.
Tripas
portugalų virtuvje yra jautienos skrandukai, o Tripas à moda do Porto (žarnos su baltosiomis pupelėmis) yra
laikomas tradiciniu Porto miesto patiekalu, o Porto gyventojai yra žinomi kaip tripeiros.
Yra daug tripas versijų, kurios yra siejamos su troškiniu arba sriuba,
pagaminta iš žarnų ir kitų saulėje išdžiovintų ingridientų. Trumpai tariant,
tripas yra patiekalas, kurį privalu paragauti, bent jau turistams, kurie nori
sužinoti apie vietinius Porto patiekalų skonius.
The
Port wine is, without a doubt, the most prestigious local
produce of Porto. The wine is made of grapes cultivated in the Duoro region of
Portugal. The Port wine (often simply referred to as Porto or port) is
basically a fortified wine usually served as dessert. It comes in both reds and
whites, but the reds are commonly thought of as the typical Port wines.
Porto
vynas, be abejonės, yra vienas iš prestižinių vietinių Porto produktų. Vynas
yra pagaminamis iš vynuogių užaugintų Duoro regione, Portugalijoje. Porto vynas
yra spirituotas vynas, dažniausiai patiekiams kaip desertas. Jis yra gaminamas
ir kaip raudonas, ir kaip baltas vynas, bet raudonasis yra įprastai laikomas
kaip tipinis Porto vynas.
Sem comentários:
Enviar um comentário