22.3.10

AMADORA


Amadoros savivaldybė (miestas) buvo sukurta rugsėjo 11 d., 1979 metais po jos atsiskyrimo nuo Oeiras parapijos. Nuo tos dienos Amadora yra laikoma savarankiša savivaldybe, miestu. 1997 metais buvo įsteigtos Alfonelos, Falagueira, Venda Nova ir São Brás parapijos, kurios nuo to laiko tapo Amadoros apygardos dalimis.

Amadora yra vienas iš Portugalijai priklausančių rajonų netoli Lisabonos su apytikslai 175 872 tūkstančių gyventojų ir ketvirtas pasaulyje miestas pagal gyventojų skaičių. Jis taip pat yra vienas iš mažiausių Portugalijos savivaldybių, kurios plotas yra tik 23,77 km ² , tačiau gyventojų skaičius 2008 metais siekė net 172 110 tūkstančių. Amadoros savivaldybė šiaurės rytuose ribojasi su Odiveias miestu, šiaurės vakarų kaimynas yra miestas Sintra į pietus su miestais Oeiras ir Lisboa.

Tarp Amadoros žaliai baltos vėliavos simbolių savo vietas užima Akvedukas bei lėktuvo propeleris, kuris simbolizuoja aviacijos Portugalijoje atsiradimą. Pirmasis lėktuvas skridęs iš Portugalijos į Braziliją pakilo iš Amadoros oro uosto ir netgi šiandien Portugalijos karinių oro pajėgų štabas yra Amadoroje.

Sem comentários:

Enviar um comentário