29.3.10

Micro Audio Waves (LT)



Micro Audio Waves – tai eksperimentinės elektronikos muzikos atstovė, grupė iš Lisabonos, Portugalijos. Savo karjerą skaičiuojanti jau nuo 2000 metų , viską pradėjo kaip duetas sudarytas iš Flak(gitara) bei C. Morgado(elektronika). Jų ekperimentinis minimal skambesys puikiai atsiskleidžia jau pirmajame jų albume Micro Audio Waves (2002).








Visgi po ko kurio laiko į grupę įsiliejo trečia narė Claudia Efe (vokalas) ir davė pradžia naujai electro pop krypčiai tuo pat metu neišduodant eksperimentinio skambesio. 2004 pasirodęs jų albumas No Waves puvo puikiai pripažintas tiek klausytojų, tiek muzikos ekspertų, todel jau tais pačiaia metais laimejo Qwartz Electronic Music apdovanojimus Paryžiuje kaip geriausias metų elektronikos albumas bei geriausias metų video klipas.









2007 pasirodė tračiasis Micro Audio Waves darbas – albumas Odd Size Baggage (2007).










www.youtube.com/watch?v=rHgrfRIcUWE&feature=related


Vis del to labiausiaii savo gerbėjus grupė nudžiugino naujausiu savo darbu kartu bendradarbiaujant su garsiu portugalijos choreografu Rui Horta. 2009 išleistas koncertas Zoetrope įspudingai suliejo kelias atliekamojo meno šakas. Peformancas gyvai atliekant muziką ir interaktyviai besikeičiančiais vaizdais sukūrė nepakartojamą reginį tiek ausisms, tiek akims, dar kartą primenant apie eksperimentinę grupės prigimtį.


www.youtube.com/watch?v=MHy0Y1PNcR8


Micro Audio Waves jau spejo tapti zinoma visoje Europoje ir daznai sutinkama tarptautiniuose festivaliuose Londone, Paryziuje, Madride, Barselonoje, Groningene.




1 comentário: