6.10.09

Portugalijos drabužių dizaineriai

Portugalija gali pasigirti gausiu būriu drabužių dizainerių. Kai kurie iš jų yra žinomi visame pasaulyje. Taip, Portugalijoje yra D&G, Hermes, Louis Vuitton ir kt. parduotuvių, bet jei ieškote vietinių talentų ir išskirtinio dizaino, turėtumėte apsilankyti šių trijų labai talentingų portugalių vardinėse parduotuvėse.

Viena iš jų yra 33 metų dizainerė Katty Xiomara. Ji turi nuosavą drabužių dizaino liniją ir taip pat aktyviai bendradarbiauja su tekstilės pramonės gigantais, tokiais kaip Zippy (ji sukūrė vaikų mados liniją, pavadintą Katty Xiomara for Zippy). Šiais metais ji sukūrė naujas darbo uniformas japonų restoranui Gosho. Ji reguliariai pristato savo kūrybą Moda Lisboa metu (Portugalijos mados savaitė) bei kituose Portugalijos madų šou.

Isilda Pelicano yra laikoma viena labiausiai savitų Portugalijos dizainerių. Ji ne tik kiekvieną sezoną pristato naują moterišką kolekciją, bet ir kuria uniformas tokioms institucijoms kaip Portugalijos Vyriausybė ir kt. Isildą populiaraus Portugalijos žurnalo Lux skaitytojai buvo išrinkę Geriausia moterimi madoje – 2006.

Paskutinioji iš šių trijų moterų, bet ne prasčiausia, yra Anna Salazar. Jos kolekcijos yra parduodamos Paryžiuje, Niujorke, Tokijuje ir Milane. Aštuntajame dešimtmetyje ji kūrė pirmuosius Portugalijoje mados renginius, parodas ir ekspozicijas, plėtojo naują drabužių koncepciją. Anna Salazar kuria ne tik drabužius vyrams ir moterims. Ji taip pat pristato ir aksesuarų kolekcijas. Be to, dizainerė įkūrė savo kvepalų liniją 1996 m. Nacionalinė ir užsienio spauda laiko Anna Salazar Portugalijos mados pioniere.

Šie trys vardai yra labai garsūs mados pasaulyje, bet ne vieninteliai. Yra ir daugiau vertų paminėti: Fatima Lopes, Jose Antonio Tenente, Manuel Alves & José Manuel Gonēalves, Felipe Oliveira Baptista ir kiti.

Sem comentários:

Enviar um comentário