2.10.09

Portugalų šventės

Tradicinės šventės - puiki proga turistui pažinti Portugalijos kultūrą, vietinius žmones ir jų gyvenimą.Vasaros metu šventės Portugalijoje skiriamos trims šventiesiems: Šv. Antanui, Šv.Jonui ir Šv. Peteriui. Šiose šventėse plačiai paplitęs vynas, vynuogių sultys ir tradicinė duona su sardinėmis. Švenčių metu vyksta daug vestuvių, tradicinių gatvės šokių, paplitę fejerverkai. Šv.Antano šventė vyksta birželio 12,13 dienomis Lisbonoje su gatvės karnavalu.Šv.Jonas yra populiariausias , nes jo diena minima daugelyje miestų ir miestelių, ypač Porte, Bragoje su sardinėmis, tradicine sriuba taip pat plastikiniais plaktukais , kuriais žmonės vieni kitiems linki laimės. Šv.Peterio šventė vykta birželio 28,29 dienomis, ji panaši į kitų šventųjų, bet skiriasi tuo, kad daugiau dėmesio skiriama jūrai ir fejerverkams.
Viena iš populiariausių derliaus švenčių Portugalijoje yra vadinamoji padėklų šventė( Festa dos Tabuleiros), kuri vyksta kas ketveri metai liepos mėnesį.Ši šventė pagrįsta pagonių ritualais. Paradas su šventintais padėklais ir dekoracijomis gatvėmis palieka neišblėstantį įspūdį.
''Dundesio šventė''(Boom Festival).Pirmą kartą šis festivalis įvyko 1997 m. su stipria elektroninės muzikos įtaka, bet šiomis dienomis tai šventė , kurioje vienu metu galima rasti kiną, muziką, teatrą, skulptūras.

Sem comentários:

Enviar um comentário