4.4.10

NUNO CERA (lit)

Nuno Cera gimė 1972-aisiais Beja mieste(Portugalija). Nors buvo baigęs reklamos studijas IADE universitete, jo kasdienė fotografo veikla nukreipė jį link meninių mokslų. Šiuo metu Cera paskirstė savo veikla dvejuose miestuose Lisabonoje ir Berlyne. Nesenas jo proveržis į kino pasaulį tapo ryškiausiu įvykiu jo kaip fotografo karjeroje. Cera darbuose dažnai pastebimas linijų buvimas. Šio linijos išryškinamos miesto fone. Tai greitkeliai, tuneliai, metro ir pan.

Nuno Ceros nuotraukose atsispindi pastovumas ir pozavimas iš priekio (ne profiliu). Potekstėje savo darbuose jis vysto keliavimo ir judėjimo temas.

Nuotraukų cikle „Koridoriai“ vaizduojami 6 siauri koridoriai be jokios nuorodos išeiti iš jų. Nežinomi koridoriai dideliame mieste buvo rasti atsitiktinai. Kruopščiai apgalvotas apipavidalinimas, visada fiksuotas tuo pačiu kampu, vietomis kelias tarsi išnyksta ir veda į nežinomybę. Šie pliki koridoriai išsišakoja į kitas erdves – tai ir rodo galimą žmogaus egzistavimą. Kitos esamos figūros taip pat juda ta pačia linkme. Net jei ir kiekvieno objekto buvimas yra iš anksto numatytas, ir suteikia pagrindą kuriant kiekvieną veiksmą, vargu ar jie gali būt vadinami portretais. Iš tiesų tai pasyvus slinkimas, arba nuasmenintas fizinis ar psichologinis judėjimas.


Sem comentários:

Enviar um comentário